Blades in the Dark - Sprättarna

Duskvol är en stad i evigt mörker där mörkret ofta kryper över gränsen från det kroppsliga till det själsliga, bland dess innevånare finns Grine, Thorn och Needle. Grine har förlorat allt, Thorn har offrat allt och Needle gör allt för att göra sitt liv fullkomligt. Alla hanterar sina mål på egna sätt men den stora frågan är om de kan göra det tillsammans.

Sprättarna är en kampanj som vi spelade in för att ha något att spela där inte alla måste vara med varje gång. Det började som en idé till en lite längre "one-shot" men växte så småningom till att spelas in under ett halvår med två gäster, varav en lite mer långvarig, och en hel massa kaos.

Kampanjen börjar som ett rent försöka att spela Blades in the Dark, rules as written, men utvecklades så småning om till ett försök att använda oss av ett eget hemmahack till system som är mer lämpat till vår spelstil.

  Avsnitt 1

  Introduktion

  Grine, Frake och Thorn märker att Sotarna verkat skaffa sig jobb som övergår deras vanliga förehavanden och bestämmer sig för att lägga näsan i blöt.

  Detta avsnitt börjar med en genomgång av karaktärerna och världen som kan vara värd att lyssna på för att hänga med.

  Välkommen till Duskvols gator!

  Avsnitt 2

  Masugnen

  Grine är upptagen med att planera stöten mot Sotarna. I väntan på hans återkomst så får Thorn och Needle ett oväntat tips från skräddaren Musa, och de bestämmer sig för att pröva sin tur.

  Låt tärningarna rulla!

  Avsnitt 3

  Stadens måne

  Efter fiaskot på Masugnen så följer Thorn och Needle en ledtråd till Stadens Måne.

  Avsnitt 4

  Låssmeden

  Thorn och Needle fortsätter inbrottet på Stadesns Måne och finner sig i behov av en av Needles vänner i Duskwall.

  Vissa lås biter varken Needles dyrkar eller Thorns syra på.

  Avsnitt 5

  Kall eld

  Grine gör sitt bästa för att inspirera Thorn till ett legendariskt tillslag mot en gemensam fiende. Men vad kan en spindel och en kemist sätta upp mot en mindre armé av Sotare som har en chans att öka sin ställning i Duskvol. Få saker är dock så säkra kort som att om Grine kan elda på Sotarna så kommer han ta chansen varje gång.