Våra Samarbeten

Soloäventyret

Soloäventyret är en actualplaypodcast där Robert Jonsson erbjuder skräck, intriger och drama. Följ med honom och hans många gäster då de spelar Bortom och Leviathan i en ständigt växande värld! Robert har gästat oss som spelledare i Döda Ögon Gråter Inga Tårar, Lamashtus Grav och i Insnöad-trilogin som utgörs av Marheim Fjellhotell och Haugen Sanatorium. Han har även gästat oss som gästspelare i Novum Solari: Ett Skepp Kommer Lastat samt Skriet. Vi har även gästat Soloäventyret i Syndaslukaren, prologerna till Insnöad, Trollblod, Blod och Pussel, Tau 223 och Skuggstaten.

Läs mer

Vi Spelar Rollspel

Vi Spelar Rollspel är ur-podcasten som satte igång vågen med rollspelspodd i Sverige. Vi har haft ynnesten att samarbeta med dem från start då Moas rollspelspodds-debut faktiskt inte var i Svartviken, utan i Vi Spelar Rollspel med Kutulu-äventyret Ett statligt ärende i norr.

Vi har gästat dem i Axels slakthus, Ett statligt ärende i norr samt i lite Patreon-spel, och de har gästat oss både i Coriolis-äventyret Skräddaren från Mira (med Axel som spelledare) Att Vakna (med Josefin och Anneli som spelare), diskussionsavsnitt på vår Patreon samt liveframträdandet Den dränkte gudens grav på Lund1923 (med Axel som spelare). Vi har även under en period till och med delat studio i Göteborg.

Läs mer

Another Illustrator

Elinore har hjälpt oss med flera av våra omslag. Bland annat för Döda Ögon Gråter Inga Tårar, Att Vakna, och Ahea.

Läs mer

Studiefrämjandet

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar.

Läs mer

Vi Spelar Rollspel

Vi Spelar Rollspel är en annan Göteborgs-baserad AP podd som är en viktig faktor i att Svartviken överhuvudtaget började spela in podd tillsammans. Från Vi Spelar Rollspel har Axel Widén (Skräddaren från Mira), Anneli Tunberg och Josefin Larsson (Att Vakna) gästat podden. Moa har även gästat Vi Spelar Rollspel och spellett Ett Statligt Ärende i Norr: De Försvunna Soldaterna samt deras Patreon-speltest av Axel Widéns rollspel Vildhimmel och Krister och Anna gästade deras Gothcon-special Axels Slakthus.

Läs mer

Eloso förlag

Eloso förlag skapar rollspel, brädspel, film och litteratur med fokus på levande världar och spännande berättelser. De är det lilla förlaget med det stora hjärtat. De ger både ut spel på licens och egna produktioner, samt distribuerar ett urval av kvalitativa produkter från andra författare.

Spel är en viktig hobbyverksamhet och en komponent i det svenska kulturutbudet. Därför arbetar Eloso Förlag gärna med föreningar, muséer och andra aktörer för att stärka rollspelens och brädspelens roll i svensk kultur.

Från förlaget har både Björn Flintberg (Chock - Willboms vilja), Jonas Larsson Olanders (Hemligheten på Hvitfeldska) och Adrian Madden (I Älvdalen boende) gästat podden och Svartviken är även officiell samarbetspodcast vid Lunds spelfestival som Eloso är med och arrangerar ihop med Visit Lund.

Läs mer

Altors Vidder

Altors Vidder är en podcast där de spelar rollspelet Drakar och Demoner och som drivs av Robert Jonsson. Anna har gästat podden och Altors Vidder har även spelat Moas äventyr Orakelgrottan.

Läs mer

OTID

OTID is a rock band from Malmö, Sweden. Since they started up in the late 2015 they have built their reputation among the DIY scenes in Sweden of being an explosive and unpredictable live act. The band delivers earth-shaking, revealing shows that are hard to forget. OTID kan du höra i Skrômtäventyret Blodets Gåva.

Läs mer

Bläckfisk Förlag

Bläckfisk Förlag är ett svenskt rollspelsförlag som har släppt spel som Skrômt, Vindsjäl, Gudasaga och Blood Feud. Kristoffer var med och grundade förlaget när det begav sig.

I dag är Bläckfisk Förlag ett av de högre ansedda rollspelsförlagen i Sverige. Lucas har gästat Svartviken och spellett sitt spel Vindsjäl.

Läs mer

GothCon

Svartviken har varit ett stadigt inslag på konventet sen vi körde igång 2017. Om vi inte arrangerat Skrômt så har vi arrangerat poddrum. Vi blev även utsedda till "Årets konventsfrämjare" år 2023.

Det är garanterat att man stöter på oss om man besöker Gothcon under påsken.

Läs mer

I am no man podcast

I am no man profilerar sig som en podd för nördar i alla former. Rent konkret betyder det att de försöker lyfta fram alla sorters nördar, inte bara de som oftast hörs i media. De är en grupp tjejer som älskar att diskutera populärkultur i timmar eller tills red bullsen tar slut. Amanda från Iamnoman har gästat oss som spelare i Jane Austen Fiasco och Spökhuset i Färentuna.

Läs mer

Lund 1922

Svartviken Rollspelspodd är den officiella poddpartnern för den nya spelfestivalen i Lund – Lund 1922. Tillsammans med Eloso förlag och Visit Lund kommer vi att utforska det historiska Lund genom rollspel live på scen tillsammans med chefredaktören för Call of Cthulhu Sverige; Adrian Madden.

Eloso Förlag och Svartviken Rollspelspodd är ingen ny bekantskap. Vi har blivit gästade av både Björn Flintberg (Chock-äventyret Willboms Vilja) och Jonas Larsson Olanders (Call of Cthulhu Sverige-äventyret Hemligheten på Hvitfeldtska).

Läs mer

Mindy Bräd- och Rollspelspodd

Mindy är en multimediakanal med podcastavsnitt, streams och månatliga nyhetsbrev om allt som rör bräd- och rollspel: från actual-play kampanjer, recensioner, diskussionsavsnitt och unboxings. De som står bakom Mindy är en grupp nördiga individer med olika intresseområden, ambitioner och kompetenser som alla brinner för bordspelshobbyn.

Svartviken har gjort mycket ihop med Mindyfamiljen. Dels har Micke, Amanda, Maja, Michael och Jossan gästat oss i omgångar och spelat rollspel och Mia deltog i vårt game jam 2021 med det fantastiska bidraget "Under the snow". Vi brukar dessutom ha förträffligt trevligt ihop på konvent.

Läs mer

Lindorm Dice

Lindorm Dice is built on two pair of shoulders, Alexander Gesse and Karolina Petrusson. We are two swedish nerds who naturally love both roleplaying and the norse mythos. Lindorm Dice har designat "Nördfeminist", "Team Chai" och "Team Batra" trycken i vår poddshop.

Läs mer

Dungeons and Diceappointments (Dundice)

Dungeons & Diceappointments, truly. We're an actual play podcast based in Sweden where a group of friends and friends friends get together for some actual TTRPG action! We tell different stories set in distant lands (and mess around with it totally) and have a great time doing it! Agnes från Dundice har gästat oss som spelledare i Flynns Kompani och som gästspelare i vår Corioliskampanj Det Förlorade Systemet och i Ahea.

Läs mer

Sweden Rolls

Sweden Rolls is an actual play podcast where actors in Sweden play Swedish pen and paper RPGs.

Läs mer