Våra Samarbeten

Lund 1922

Svartviken Rollspelspodd är den officiella poddpartnern för den nya spelfestivalen i Lund – Lund 1922. Tillsammans med Eloso förlag och Visit Lund kommer vi att utforska det historiska Lund genom rollspel live på scen tillsammans med chefredaktören för Call of Cthulhu Sverige; Adrian Madden.

Eloso Förlag och Svartviken Rollspelspodd är ingen ny bekantskap. Vi har blivit gästade av både Björn Flintberg (Chock-äventyret Willboms Vilja) och Jonas Larsson Olanders (Call of Cthulhu Sverige-äventyret Hemligheten på Hvitfeldtska).

Bläckfisk Förlag

Bläckfisk Förlag är ett svenskt rollspelsförlag som har släppt spel som Skrômt, Vindsjäl, Gudasaga och Blood Feud. Kristoffer var med och grundade förlaget när det begav sig.

I dag är Bläckfisk Förlag ett av de högre ansedda rollspelsförlagen i Sverige. Lucas har gästat Svartviken och spellett sitt spel Vindsjäl.

Soloäventyret

Soloäventyret är en actualplaypodcast där Robert Jonsson erbjuder skräck, intriger och drama. Följ med honom och hans många gäster då de spelar Bortom och Leviathan i en ständigt växande värld! Robert har gästat oss som spelledare i Döda Ögon Gråter Inga Tårar, Lamashtus Grav och i Insnöad-trilogin som utgörs av Marheim Fjellhotell och Haugen Sanatorium. Han har även gästat oss som gästspelare i Novum Solari: Ett Skepp Kommer Lastat samt Skriet. Vi har även gästat Soloäventyret i Syndaslukaren, prologerna till Insnöad, Trollblod, Blod och Pussel, Tau 223 och Skuggstaten.

Studiefrämjandet

Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar.

Another Illustrator

Eloso förlag

Eloso förlag skapar rollspel, brädspel, film och litteratur med fokus på levande världar och spännande berättelser. De är det lilla förlaget med det stora hjärtat. De ger både ut spel på licens och egna produktioner, samt distribuerar ett urval av kvalitativa produkter från andra författare.

Spel är en viktig hobbyverksamhet och en komponent i det svenska kulturutbudet. Därför arbetar Eloso Förlag gärna med föreningar, muséer och andra aktörer för att stärka rollspelens och brädspelens roll i svensk kultur.

Från förlaget har både Björn Flintberg (Chock - Willboms vilja), Jonas Larsson Olanders (Hemligheten på Hvitfeldska) och Adrian Madden (I Älvdalen boende) gästat podden och Svartviken är även officiell samarbetspodcast vid Lunds spelfestival som Eloso är med och arrangerar ihop med Visit Lund.

I am no man podcast

I am no man profilerar sig som en podd för nördar i alla former. Rent konkret betyder det att de försöker lyfta fram alla sorters nördar, inte bara de som oftast hörs i media. De är en grupp tjejer som älskar att diskutera populärkultur i timmar eller tills red bullsen tar slut. Amanda från Iamnoman har gästat oss som spelare i Jane Austen Fiasco och Spökhuset i Färentuna.

OTID

OTID is a rock band from Malmö, Sweden. Since they started up in the late 2015 they have built their reputation among the DIY scenes in Sweden of being an explosive and unpredictable live act. The band delivers earth-shaking, revealing shows that are hard to forget. OTID kan du höra i Skrômtäventyret Blodets Gåva.

Vi Spelar Rollspel

Vi Spelar Rollspel är en annan Göteborgs-baserad AP podd som är en viktig faktor i att Svartviken överhuvudtaget började spela in podd tillsammans. Från Vi Spelar Rollspel har Axel Widén (Skräddaren från Mira), Anneli Tunberg och Josefin Larsson (Att Vakna) gästat podden. Moa har även gästat Vi Spelar Rollspel och spellett Ett Statligt Ärende i Norr: De Försvunna Soldaterna samt deras Patreon-speltest av Axel Widéns rollspel Vildhimmel och Krister och Anna gästade deras Gothcon-special Axels Slakthus.

Mindy Bräd- och Rollspelspodd

Mindy är en multimediakanal med podcastavsnitt, streams och månatliga nyhetsbrev om allt som rör bräd- och rollspel: från actual-play kampanjer, recensioner, diskussionsavsnitt och unboxings. De som står bakom Mindy är en grupp nördiga individer med olika intresseområden, ambitioner och kompetenser som alla brinner för bordspelshobbyn.

Svartviken har gjort mycket ihop med Mindyfamiljen. Dels har Micke, Amanda, Maja, Michael och Jossan gästat oss i omgångar och spelat rollspel och Mia deltog i vårt game jam 2021 med det fantastiska bidraget "Under the snow". Vi brukar dessutom ha förträffligt trevligt ihop på konvent.

Lindorm Dice

Lindorm Dice is built on two pair of shoulders, Alexander Gesse and Karolina Petrusson. We are two swedish nerds who naturally love both roleplaying and the norse mythos. Lindorm Dice har designat "Nördfeminist", "Team Chai" och "Team Batra" trycken i vår poddshop.

Dungeons and Diceappointments (Dundice)

Dungeons & Diceappointments, truly. We're an actual play podcast based in Sweden where a group of friends and friends friends get together for some actual TTRPG action! We tell different stories set in distant lands (and mess around with it totally) and have a great time doing it! Agnes från Dundice har gästat oss som spelledare i Flynns Kompani och som gästspelare i vår Corioliskampanj Det Förlorade Systemet och i Ahea.

Sweden Rolls

Sweden Rolls is an actual play podcast where actors in Sweden play Swedish pen and paper RPGs.