Allt är mycket osäkert

Året är 1940. Det är en kall och hård vinter. Ute i världen rasar det nya stora kriget men Sverige är neutralt, åtminstone för tillfället. En meteorit har fallit ner på en ö under Lucia och en ung kvinna har begett sig ut för att leta efter den, men är nu försvunnen sen några dagar. Hennes vän och släkting ger sig ut för att leta efter henne och hon får med sig tre andra personer. Alla fyra med sina egna hemligheter och trådar som knyter dem samman. Men vad har egentligen skett? Finns det något ute på isen som rör sig om natten?

    Fyra individer har samlats på ett värdshus vid Gräsö skärgård. De har alla olika anledningar för att befinna sig där, men som förenas av en mystisk meteorit och en försvunnen ung kvinna.

    Sökandet efter Kristina och den underliga meteoriten leder gruppen ut på isen. Ledtrådarna pekar mot ett gammalt ryssaltare som verkar dölja en mörk hemlighet...

    Avsnitt 3

    Hon

    Mörkret och kylan sänker sig över den lilla gruppen när de desperat försöker finna svar på sina frågor. Det finns någonting ute på isen. Någonting som är ensamt... väldigt ensamt.