Intervjuer inför Lund 1922

Här samlar vi de intervjuer som vi har gjort inför stadsfestivalen Lund 1922.

Lund 1922 arrangeras av Eloso Förlag och Visit Lund, och Svartviken Rollspelspodd är officiell samarbetspodcast för årets upplaga av festivalen.

Du kan läsa mer om festivalen på deras hemsida.

  I den första intervjun pratar Kristoffer med Gabrielle de Bourg. Gabrielle har ett finger med i nästan alla delar av den svenska rollspelsproduktionen i dag, och hon är ständigt närvarande som författare, moderator, filmproffs och mycket mer.

  Kristoffer pratar med Per Welinder – en av hjärnorna bakom Lund 1922. Per är projektledare för projektet från Visit Lunds sida och ger oss en inblick bakom kulisserna för festivalen.

  Ni kan hitta mer information om Lund 1922 på festivalens hemsida: https://lund1922.se

  Mattias Dristig driver förlaget Vildhallon och är initiativtagare till Spelutveckling Väst. Tillsammans med sin kompanjon Albin Wågnert – som driver Gameprototyper – kommer de under Lund 1922 att hålla workshops i att utveckla egna brädspel.

  Relevanta länkar: Vildhallon: https://vildhallon.com Spelutveckling Väst: https://spelutvecklingvast.wordpress.com GamePrototyper: https://www.gameprototyper.com

  Lund 1922: https://lund1922.se

  Anders Jansson är komiker, skådespelare, rollspelare, nördprofil. I det här avsnittet intervjuas han av Kristoffer om den liveshow som han ska göra under Lund 1922. Dessutom kommer vi in på många andra nördiga ämnen.

  Anders ska tillsammans med fyra gäster spela Call of Cthulhu Sverige på scen.

  Relevanta länkar: Lund 1922: https://lund1922.se Anders Janssons Twitter: https://twitter.com/and3rsjansson Mer om Anders Janssons projekt: https://www.kahlo.se/andersjansson Syrinscape som nämndes i samtalet: https://syrinscape.com

  Kristoffer samtalar med Gunilla Jonsson och Michael Petersen, som ligger bakom flera av Sveriges största rollspelsframgångar – såsom Mutant och Kult. De är nu aktuella med en stor kampanj för Call of Cthulhu Sverige, och ska under Lund 1922 både arrangera rollspel delta i ett panelsamtal om att skriva för rollspel.