Kvarnbäckens lek

CW: Självmord, barndöd och drunkning

I detta avsnitt från Borås spelkonvent gästas vi av Micael Fryksäter från Mindy bräd- och rollspelspodd. Moa spelleder i Skrômt-äventyret Kvarnbäckens lek.

Kvarnens brödraskap var en barndomslek om väktare som skyddade världen med magiska hemliga föremål. Men leken fick ett abrupt slut när en i brödraskapet drunknade i kvarnforsen. Nu, 20 år senare, har de kvarlevande glömt leken men sorgen över den förlorade vännen jagar dem än.

Hur går man vidare när en vän dör? Hur mycket var egentligen oskyldig lek och hur mycket var en livsfarlig sanning? Vad finns det för makt i barns leksaker?

  Avsnitt 1

  Begravningen

  CW: Självmord, barndöd och begravning

  I första avsnittet har tragedin återigen drabbat medlemmarna i Kvarnens brödraskap. Jens är död. Han dränkte sig i samma älv som Kristin drunknade i när de var barn. Nu har de tre kvarlevande vännerna Hilda, Johan och Jens begett sig hem för begravningen.

  Avsnitt 2

  Kristins Grav

  CW: Barngrav, självmord

  Efter en tung begravning för Jens beger sig Johan, Hilda och Vidar bort mot Kristins gamla grav. De minns och hedrar sina förlorade vänner. Men för vissa blir minnena för starka...

  Avsnitt 3

  De små

  CW: Husdjur skadas/dör vid 46:30-46:40 samt 47:40-47:50. Drunkning sker vid 49:44-49:59.

  I den rafflande finalen av Kvarnbäckens lek får vännerna reda på vad som ledde till Jens och Kristins död. Sanningen om deras barndomslekar klarnar och minnena återvänder. Men frågan är om de hinner göra vad som krävs innan de förlorar fler nära och kära?

  Eftersnack finns efter Outromusik.