Material

Coriolis: Det förlorade systemet

“Ett spökskepp, en expedition som aldrig kom hem och jakten efter ett försvunnet portalbyggarsystem.”

Det förlorade systemet är ett scenario som tar sitt avstamp i ett avlägset asteroidfält i Tredje Horisonten. Rollpersonerna snubblar över ett spökskepp och när de börjar nysta i trådarna kring dess olyckliga öde hamnar de mitt i intriger som kan komma att ändra Horisonten för alltid. Det förlorade systemet var namnet på Corioliskampanjen vi körde i Moas regi.

Läs mer

Onda Cirklar

"Det var många år sedan ni hörde från er syster Irene. Inte ens när hennes make mördades ville hon släppa in er i sitt liv. Så ni blev förbluffade när hon ringde – panikslagen – och bad om er hjälp. Hon kunde inte formulera vad det var som var fel, men det var tydligt att det var något allvarligt. Två dagar senare sitter ni på ett tåg på väg mot Svartviken. Två syskon, en partner, samt den privata utredare som ni har anlitat för att försöka lista ut vad det är som har drabbat Irene."

Onda Cirklar är en berättelse till Skrômt. Det är skrivet av Kristoffer och vi spelade det på GothCon med Anna som spelledare.

Läs mer

Skräddaren från Mira

Skräddaren från Mira som vi körde med Axel Widén (Vi Spelar Rollspel) som spelledare ingår i första scenariokompendiet till rollspelet Coriolis. Äventyret drar in rollpersonerna i de styrandes intriger i Ikonstaden på planeten Mira. Kompendiet innehåller även två andra scenarion: Vildjurets öga och Ikonernas algebra.

Läs mer

Jättehjärta

"I den enorma borgen Hallgård förbereder jättarna en i sanning storslagen fest. En fest av sådant slag att det vore otänkbart att inte delta! Men jättevärden Vimer sitter hopsjunken, nedstämd och hjärtekrossad på sin tron – och hela festen är i fara."

Jättehjärta är en förberedd saga till spelet Gudasaga.

Läs mer

I Älvdalen boende

"Vänner! Förlåt lång tystnad och plötsligt behov av hjälp. Har flyttat hem igen och funnit något märkligt. Byborna och landsfiskalen som jag hyr rum av ser snett på mig. Behöver verkligen er hjälp och vänskap. Någon jag kan lita på. Kom fort, jag ber er."

I Älvdalen boende är ett kortare scenario i Väktarens handbok till svenska Call of Cthulhu som tar rollpersonerna norrut för att hitta sin vän Frida som försvunnit spårlöst.

Läs mer

Medberoende

Medberoende är ett rollspel om ett barn med föräldrar som är alkoholister. Ni turas om att gestalta barnet i olika åldrar och utforskar era känslor kring barnets förhållande till alkohol, sina föräldrar, vänner och barnets egen ångest.

Medberoende är ett hemskt rollspel.

Läs mer

The Minoan Affair

This quickplay scenario is an introduction to The Troubleshooters roleplaying game. We assume that you already know what a roleplaying game is, and are curious about The Troubleshooters. Vi spelade The Minoan Affair med Krister Sundelin som spelledare.

Läs mer

De Försvunna Soldaterna

Ett statligt ärende i norr: De försvunna soldaterna är ett scenario till Kutulu som ges ut av Eloso Förlag. Vi har speltestat det i podden med Pernilla Sparrhult som gäst och Moa har även varit iväg och gästat Vi Spelar Rollspel och spelett det.

Första intryck hos Mindy Bräd- och Rollspelspodd.

Läs mer