Material

Jättehjärta

I den enorma borgen Hallgård förbereder jättarna en i sanning storslagen fest. En fest av sådant slag att det vore otänkbart att inte delta! Men jättevärden Vimer sitter hopsjunken, nedstämd och hjärtekrossad på sin tron – och hela festen är i fara.

Jättehjärta är en förberedd saga till spelet Gudasaga.

Få tag på det här

Onda Cirklar

Det var många år sedan ni hörde från er syster Irene. Inte ens när hennes make mördades ville hon släppa in er i sitt liv. Så ni blev förbluffade när hon ringde – panikslagen – och bad om er hjälp. Hon kunde inte formulera vad det var som var fel, men det var tydligt att det var något allvarligt.

Två dagar senare sitter ni på ett tåg på väg mot Svartviken. Två syskon, en partner, samt den privata utredare som ni har anlitat för att försöka lista ut vad det är som har drabbat Irene.

Onda Cirklar är en berättelse till Skrômt. Det är skrivet av Kristoffer och vi spelade det på GothCon med Anna som spelledare.

Få tag på det här

Coriolis: Det förlorade systemet

“Ett spökskepp, en expedition som aldrig kom hem och jakten efter ett försvunnet portalbyggarsystem.”

Det förlorade systemet är ett scenario som tar sitt avstamp i ett avlägset asteroidfält i Tredje Horisonten. Rollpersonerna snubblar över ett spökskepp och när de börjar nysta i trådarna kring dess olyckliga öde hamnar de mitt i intriger som kan komma att ändra Horisonten för alltid. Det förlorade systemet var namnet på Corioliskampanj vi körde i Moas regi.

Få tag på det här

Medberoende

Medberoende är ett rollspel om ett barn med föräldrar som är alkoholister. Ni turas om att gestalta barnet i olika åldrar och utforskar era känslor kring barnets förhållande till alkohol, sina föräldrar, vänner och barnets egen ångest.

Medberoende är ett hemskt rollspel.

Få tag på det här

Skräddaren från Mira

Tredje horisonten är fylld av märkliga världar och historier. I detta scenariokompendium till rollspelet Coriolis får rollpersonerna chansen att bli en del av Horisontens berättelser. Dessa tre kortare äventyr tar rollpersonerna från skogsmånen Arzachel till Ikonstadens slingrande gränder. Scenariokompendiet innehåller:

  • Äventyret Skräddaren från Mira drar in rollpersonerna i de styrandes intriger i Ikonstaden.

  • I äventyret Vilddjurets öga, som utspelar sig på skogsmånen Arzachel, ställs rollpersonerna ikontro på sin spets i kontrast mot den rationella vetenskapen.

  • På den stekheta planeten Lubau ombeds rollpersonerna att utreda ett mord i äventyret Ikonernas algebra.

Få tag på det här

The Minoan Affair

This quickplay scenario is an introduction to The Troubleshooters roleplaying game. We assume that you already know what a roleplaying game is, and are curious about The Troubleshooters. Vi spelade The Minoan Affair med Krister Sundelin som spelledare.

Få tag på det här

De Försvunna Soldaterna

Ett statligt ärende i norr: De försvunna soldaterna är ett scenario till Kutulu som ges ut av Eloso Förlag. Vi har speltestat det i podden med Pernilla Sparrhult som gäst och Moa har även varit iväg och gästat Vi Spelar Rollspel och spelett det.

Första intryck hos Mindy Bräd- och Rollspelspodd.

Få tag på det här