Det Förlorade Systemet

Ett spökskepp, en expedition som aldrig kom hem och jakten efter ett försvunnet portalbyggarsystem. Vi ger oss av ut i Tredje Horisonten och tar oss an Fria Ligans Coriolis ett rymdopera-rollspel med inspiration från mellanöstern där mystik och vetenskap är två sidor av samma mynt och ingenting är riktigt som det verkar. Moa spelleder den brokiga frihandlarbesättningen ombord skrot-skeppet Kharda som snart kommer befinna sig mitt i en ödesmättat kamp om Horisontens framtid...

  Vi förbereder oss för att ge oss av ut i Tredje Horisonten. Vi skapar rollpersoner och ett skepp och är nu redo att spela Fria Ligans Coriolis!

  Avsnitt 1

  Aftonfalken

  Rollpersonerna tvingas söka skydd från korsarer i ett närbeläget asteroidfält och finner där ett mystiskt, övergivet skepp.

  Rollpersonerna beger sig till Coriolis för att hämta ut belöningen för Aftonfalken, men resan skapar friktion mellan Istibac och Batra och väl där inser de att Aftonfalken bara är början på något större...

  Avsnitt 3

  Portalhopp

  Rollpersonerna knyter ihop säcken på Coriolis; Sheyda träffar sin gamla kollega på Bulletinen och Istibâc säger adjö till sin forna mecenat vid Stiftelsen. Sen beger de sig ut i Tredje Horisonten i Elaheh Ghals fotspår.

  Avsnitt 4

  Akkanah 3

  Besättningen ombord Kharda anländer till rymdstationen Akkanah 3 och påbörjar sökandet efter prospektören Azadeh Maa, och Batras fejd med Chai antar nya proportioner.

  Besättningen lyckas äntligen lokalisera prospektören Azadeh Maa, men hon är inte riktigt som de förväntat sig och det hon har att berätta om Qutar gör dem illa till mods.

  Avsnitt 6

  Qutar

  Mötet med Azadeh Maa blev en mörk affär. Vad var det egentligen som besättningen ombord Kerrach mötte på den ödsliga isplaneten?

  Rollpersonerna upptäcker en hemlig kammare under isen på Qutar. Vilka hemligheter har slumrat ostört här?

  Avsnitt 8

  Främlingar

  Långt under Qutars is inser rollpersonerna att de inte är ensamma. Men vilka är det som har kommit hit? Och kanske framförallt...hur ska Istibâc, Sheyda och Batra kunna komma ut?

  Avsnitt 9

  Snö

  Batras hemlighet är avslöjad! Vad ska besättningen tycka om henne nu? Kanske spelar det ingen roll med de främmande varelserna hack i häl och Qutars oförlåtande väder överallt runt omkring dem...

  Avsnitt 10

  Mellansnack

  Ett mellansnack för vår Corioliskampanj där vi diskuterar äventyret so far.

  Avsnitt 11

  Batoors Måne

  Rollpersonerna blir undsatta av en mystisk ädling med oklara motiv. De stöter även på en gammal vän...

  Avsnitt 12

  Tariq Inameh

  Khardas gamla tekniker uppenbarar sig som ett spöke från det förflutna och både Istibac och Sheyda ställs inför gamla misstag de kanske helst förpassat till glömska. Även Batra tvingas återbesöka sin bakgrund när Dar Bari Vardas ställer intima frågor.

  Rollpersonerna smider desperata planer för att ta sig bort från Batoors Måne. Kan de verkligen lita på Tariq? Vad vill Bari Vardas egentligen ha av Batra? Och vad är Himmelsporten för något?

  Det hettar till ombord Batoors Måne när rollpersonerna försöker fly. Allt ställs på sin spets för Batra, och hur är det ställt med Tariq egentligen?

  Avsnitt 15

  Flykten

  Rollpersonerna inleder sin flykt från Batoors Måne och får hjälp från oväntat håll.

  Khardas besättningen har plockat upp en ny bundsförvant: legionären Kharuk, eller Cas Chagdalan, som hon säger är hennes rätta namn. Hon letar också efter Elaheh, men varför?

  Avsnitt 17

  Ekharans öga

  Rollpersonerna beger sig mot Amedo-systemet och den mystiska himlakroppen Ekharans öga. Chai är förvånansvärt samarbetsvillig.

  Rollpersonerna kommer fram till ett främmande portalsystem. Är detta det mytomspunna Ayabis? Och hur mår Istibac egentligen?

  Avsnitt 19

  Döda röster

  Rollpersonerna undersöker det döda skeppet på jakt efter svar. Istibac börjar få svårt att hålla isär vad som är verklighet eller ej och Chai försöker sluta en pakt med Batra.

  De kom från mörkret. Fly.

  Avsnitt 21

  Eftersnack

  Eftersnack till vår Corioliskampanj. Blev det såsom vi tänkt? Vad var bra och vad var mindre bra? Häng med när vi dissekerar Svartvikens andra kampanj!