The Laundry

The Laundry är Svartviken Rollspelspodd allra första äventyr. Vi dyker ner i Charles Stross värld som är en härlig kombination av Lovecraft, spionberättelse och mardrömslik byråkrati.

  Vi skapar rollpersoner och utforskar rollspersonernas relationer till varandra med hjälp av Tarot Relationship Engine. Om du vill hoppa direkt till äventyren istället kan du skippa det här avsnittet och gå till avsnitt 1: En explosiv inledning.

  I första avsnittet av The Laundry träffar vi våra tre protagonister - Jack "Mad Jack" Churchill, Henry Alexander och Ben Watkins. De är agenter för den hemliga byrån The Laundry som arbetar för att skydda Storbrittanien mot Lovecraftianska hot. I detta första avsnitt introduceras vi till ett hemmaskrivet äventyr med fokus på mysterier och mardrömslik byråkrati.

  Äventyret börjar med att rollpersonerna får i uppdrag att undersöka en explosion och vem som ligger bakom.

  Avsnitt 2

  Lägenheten

  Efter en explosion på kontoret fick rollpersonerna i uppgift att undersöka vad som hänt och vem som ligger bakom. De listar snart ut att det är Clint Wood, en Laundryagent, som ligger bakom. Han verkar ha stulit någonting från magasinet. Frågan är bara vad har han stulit och varför.

  Våra hjältar har listat ut var Clint Wood bor och åkt till hans lägenhet. Där träffar de Jessica Hollow som bor tillsammans med Clint. Hon berättar att Clint betett sig konstigt de senaste veckorna. Henry drar slutsatsen att han måste vara besatt.

  Nu är det dags att undersöka Clints rum. Kan de hitta vad de behöver för att föra sina undersökningar framåt?

  Avsnitt 4

  Ödehuset

  Ben efterforskar Joachim Prinsloos förehavanden och dennes koppling till gruvan där Cullinan 1 hittades. Rollpersonerna debatterar frukostplaner, och får reda på avgörande information för den framtida utvecklingen av fallet. Hur väl fungerar The Laundrys byråkratiska system egentligen? Är det för långsamt för att rollpersonerna ska hinna i tid?

  Rollpersonerna tvingades välja om de skulle bege sig till ödehuset, där Clint Wood tros befinna sig, eller åka ut till Forskningslabb B11 där de kan hitta professor Karolina Guldhede. De valde att prioritera ödehuset i första hand, och möttes där av en obehaglig scen.

  De vänder nu blicken mot Forskningslabbet, där de hoppas få svar på många av sina frågor.

  Avsnitt 6

  Familjesamtal

  Forskningslabb B11 låg i ruiner. Alla boende där var döda. Professor Karolina Guldhede fanns ingenstans att hitta. Nästa steg verkar vara ett besök på Naturhistoriska Museet, men först bestämmer sig Henry för att kontakta sin far för att ta reda på mer information om Cullinan I.

  Flera ledtrådar leder rollpersonerna till Naturhistoriska Museet i London. Två anställda där har kidnappats, och det finns tecken på att där finns en rymdutställning med en rymdsten som kanske innehåller uridinium. Men besöket går inte så enkelt som man kan hoppas, och våra hjältar ställs inför oväntade utmaningar.

  Avsnitt 8

  Skarpt läge

  Det är något som inte stämmer på Naturhistoriska Museet i London. För visst är det inte tänkt att dinosaurier ska vakna till liv och attackera besökarna? Våra hjältar befinner sig i en ruskig knipa, och att de är uppdelade och stöter på egna problem gör inte saken bättre.

  Avsnitt 9

  Konvalescens

  Besöket på Naturhistoriska blev inte riktigt som våra hjältar hade tänkt sig. Levande dinosaurier och skurkar som beskjuter dem är inte den sortens besök på museet man hoppas på. Lyckas rollpersonerna sätta stopp för skurkarnas framfart, eller har allt varit förgäves?

  Under sjukhusvistelsen fick rollpersonerna reda på en del intressant information av Chad Bauer. Ben lyckades också hitta information rörande sekten Röda Ögat. Nu när åtminstone Henry är läkt nog för att ge sig ut på uppdraget igen fortsätter äventyret. Han och Ben bestämmer sig för att undersöka ett nytt spår om professor Guldhedes position.

  Professor Guldhede är i säkerhet, men någonting händer vid Buckingham palace och rollpersonerna fick ingen vila innan de var tvungna att ge sig ut igen. Vad är det egentligen som pågår vid slottet, och kan rollpersonerna stoppa det?

  I den avslutande delen av Laundry-kampanjen anländer rollpersonerna med andan i halsen till Tower of London, där drottningen rapporterats befinna sig. De måste nu lista ut hur de ska stoppa henne från att genomföra sin plan, vad den än må vara.

  Avsnitt 13

  Eftersnacket

  I Svartvikens första eftersnack diskuterar vi bland annat regelsystem, karaktärsutveckling, och spelvärlden i The Laundry. Vi pratar också upplevelser och lärdomar från att spela rollpersonerna, och vad vi tyckte om kampanjen - både från ett spelar- och ett spelledarperspektiv.