Ökenros

Svartviken rollspelspodd spelar Ökenros, ett rollspel som inspireras av romantiska noveller. Det blir farliga ökenresor, dramatisk kulturkrock och passionerat triangeldrama.

  Avsnitt 0

  Bokcirkeln

  Ökenros är en fiktiv romantisk bok vars historia vi kommer skapa genom rollspel. Genom att låtsas vara en bokcirkel och berätta vad vi gillade och inte med boken skapar vi nu tillsammans världen och karaktärerna som boken handlar om.

  Avsnitt 1

  Kupolstaden

  Elnah är en alldaglig akademiker i Kupolstaden. Hon ser inte de trånande blickarna som hennes vän Marashir, stans mest eftertraktade ungkarl, ger henne. Men när Marashir ger Elnah en plats som Sökare på jungfrufärden för hans fars nya ökenskepp, Aftonfalken, vänds hela deras värld upp och ner...

  Ute i öknen letar nomadflickan Roshaha efter en värdefull skatt.

  Avsnitt 2

  Nomaderna

  När en oväntad sandstorm drabbar Aftonfalken faller Elnah ut och lämnas kvar i öknen. Mitt i stormens öga räddas hon av den passionerade Roshaha. Gnistor slår mellan de båda och Roshaha övertygar Elnah om att följa med hem till hennes nomadby. Men alla i byn är inte lika glada i nykomlingen...

  Avsnitt 3

  Valet

  I den romantiska upplösningen av äventyret Ökenros får vi reda på vem som vinner Elnahs hjärta. Lyckas hon ta sig hem till Kupolstaden och Marashir eller stannar hon kvar i nomadbyn med Roshaha? Vad händer när kulturerna möts?