Ahea

Ahea är en värld där Kronan ansvarar för att upprätthålla balansen mellan folkets intressen och de ständigt utökande Vilhskogarnas magiska inflytande. På senaste tiden har dock situationen börjat förändras, Stormskeppen har anlänt med handelsresande till Aheas otillgängliga kuster och Kronan har slutit sig allt mer, ovilliga att engagera sig i dispyterna utanför murarna. Kronans ättlingar har dock all möjlighet att bidra med nya perspektiv och nya tankegångar, speciellt nu när deras äldre syskon är upptagna med sina egna uppdrag, långt från Källan, Kronan och allt vad det innebär.

  I detta avsnitt skapar vi karaktärer och går igenom de grundläggande förutsättningarna för att spela ättlingarna till de tre kungahusen i Ahea.

  Vi inleder äventyret med att ättlingarna deltar i ritualen som avslutar vintern i Ahea. De åker, tillsammans med de andra från slottet, till Ohlstorp och deltar i utdelningen av den sista ransonen till rikets medborgare.

  Ättlingarna till kungahusen i Ahea hamnar mitt i en ny konflikt med en okänd motståndare, en motståndare som verkar hysa agg mot Kronan själv.

  Avsnitt 3

  Flykten

  Efter att slottet attackeras och ättlingarna tvingas på flykt, ledda av Hadwö, Kevan och De'Werd, måste de slutligen börja fatta egna beslut om var de ska ta vägen. Ska de försöka följa den vägen som bestämts för dem eller ska de försöka hitta en egen väg?

  Avsnitt 4

  Till Skogs

  På flykt från slottet får ättlingarna en behövlig lugn period på väg mot den norra Vilhskogen. Men var ska de ta vägen sedan?

  Ett extra avsnitt där vi skapar gör om karaktärerna i kampanjen till att fungera i vårt nya FATE-baserade system.

  Avsnitt 5

  Upptäckta

  Efter en välförtjänt vilopaus i utkanten av Vilhskogen blir ättlingarna väckta av mystiska ljud i natten.

  Assar, som är försvunnen i Vilhskogen, vandrar längst vägen mot Ohlstorp.

  Väl ute ur drömmen stöter ättlingarna på ett torn i skogen. Auroras känslighet ger sig till känna och något verkar inte vara som det ser ut att vara.

  Avsnitt 8

  Villebråd

  Vägen ut ur Vilhskogen fortsätter, ättlingarna får en lugn stund att försöka hantera det som hänt.

  Inte långt efter att ättlingarna kommit upp på den norra handelsleden så blir de avbrutna av ryttare som kommer från väst. Är de vänner eller fiender?

  Utan hänsyn till sitt egna välmående låter Aurora magin flöda genom henne, allt för att kunna rädda sina vänner och visa, om inte annat för sig själv, vad hon kan bidra med till gruppen.

  Avsnitt 11

  Slå rot

  Ättlingarna pressar sig själva till sina max för att klara sig helskinnade ur striden med de främmande soldaterna. Att anstränga sig så kan visa sig ha oanade konsekvenser och saker blir annat än vad de var.

  Efter en omtumlande upplevelse fortsätter ättlingarna sin resa mot Klostret i öst. På vägen träffar de dock på några som kanske kan visa dem nya möjligheter.

  Avsnitt 13

  Byn

  Ved och Lode leder de kvarvarande ättlingarna till Byn, där blir de introducerade för byrådet och ställer sig själva frågan om vad framtiden har att vänta dem.

  Kendria och Assar försöker hitta varandra, för att gemensamt bemöta det oväntade hotet som kommer till byn.

  Under försöket att rädda byn från Kalinierna som anlänt, med budskapet om en ny konung i Ahea, så dyker hjälp från oväntat håll upp.

  Avsnitt 16

  Vilhejm

  Försvunnen från världen vandrar den saknade ättlingen runt i en värld som ger ett nytt perspektiv på hennes liv. Rykt från sin värld och sina vänner söker Aurora desperat efter syftet med hennes liv.

  Avsnitt 17

  Resan Tillbaka

  Fast i Vilhejm, utan mål och syfte, börjar Aurora inse att hon måste försöka hitta en väg därifrån.

  Avsnitt 18

  Slaget om byn

  De tre yngligarna möts upp igen efter att ha varit separerade. Men mitt i deras återförening står de inför ett nytt hot – byn är under attack.

  Aurora och hans bror har, oväntat, dykt upp. Är det början på Aheas räddningen eller har Aurora rätt i sina fasor över Valdemars avsikter.

  Avsnitt 20

  Svåra Beslut

  På vägen mot klostret träffar ättlingarna återigen på Valdemar, denna gången kan det inte sluta väl.

  Avsnitt 21

  Klostret

  Klostret är äntligen inom räckhåll, men när en oväntad bekant dyker upp tvingas Kendria göra ett val – ett val som kommer avgöra Aheas framtid.

  I Aislynns prolog får vi träffa Kendrias syster Aislynn och utforska deras relation - på tiden innan Ahea attackerades och Kronan föll.

  I avsnittet har vi fått förstärkning av vår poddkompis Agnes Rudbo från Dungeons & Diceappointments, som spelar Aislynn.

  Avsnitt 23

  Eftersnack

  Eftersnacket till Ahea. Vi pratar om våra erfarenheter, lärdomar och upplevelser från att ha spelat Ahea.